Välkommen! Hopp & Motstånd 2020 – badsememester och träning i civilkurage och ickevåld

TID: Fem dagar. Onsdag-söndag, 5–9 augusti 2020

PLATS: Lysestrand scoutgård, Lysekil

Kursgården tagen från grillplats och vindskydd

Hopp & Motstånd är ett möte mellan olika organisationer för utbyte kring träning, civilkurage och ickevåld. Retreaten kombinerar badsemester och träning. Varje dag är det gott om tid för avkoppling, bad och promenader i gemenskap eller för sig själv. Se upplägget i årets schema.

Under kurserna övar vi olika metoder för civilkurage, ickevåld och fredskultur. Det kan vara praktiska verktyg för att ingripa vid klimathot och globalt politiskt våld, förtryck och våld i bostadsområdet och arbetsplatsen.

I år hålls Hopp & Motstånd på Lysestrand Scoutgård i Lysekil. Gården ligger 5 minuter från gårdens egna badplats. Badplatsen är tillgänglighetsanpassad med ramp.

 

Hopp & Motstånds hemsida
Till anmälan

Kurser under Hopp & Motstånd

Du anmäler dig till två kurser, en onsdag-fredag och en fredag till söndag.

Mer info om kurserna

Onsdag-fredag
Fredag-söndag
Vår kursgård i Lysestrand

Samarbete & puls

Kursgårdens egen badplats med grillplats och vindskydd

Hopp & Motstånd skapades på åttiotalet i Tyskland som en mötesplats för ickevåld samt för träning i civilkurage, ickevåld eller civil olydnad. Numera återkommer Hopp & Motstånd i augusti varje år.

Organisationer bakom Hopp & Motstånd är Front mot slaveri, Svenska freds Göteborg, Vardagens civilkurage Malmö, Hopp i rörelse, Plogbillsgruppen Saab Microwave blivande plogbill och Motståndskommuniteten Fikonträdet.

PRIS

I Hopp & Motstånd onsdag-söndag 5-9 augusti 2020 ingår två tvådagarskurser plus mat och boende. Du kan välja på att bo i tält eller rum med säng.

Medelinkomsttagare
Rum: 2 400 kr
Tält: 1 800 kr

Låginkomsttagare
Rum: 2 000 kr
Tält: 1 400 kr

Organisation
Rum: 2600 kr
Tält: 2 000 kr

Enkelrum tillägg 400 kr

Rulla till toppen