Fikonträdets verksamhet 2017

Här är lite om vad Fikonträdet gjort under 2017. Bilderna är från att Fikonträdet, främst Lisa och Andreas, bygger ett hus med tre kvinnor från Rumänien som arbetar här med tiggeri. Tiggeri bryter lydnaden till gränser och nationalstatsapartheid!

Fikonträdets Verksamhetsberättelse 2017

• Fikonträdet bygger under 2017-2018 ett hus för tre kvinnor från Rumänien som arbetar här med tiggeri. Kvinnorna har under cirka två år turats om att bo hos Fikonträdet och arbeta här. Innan huset byggdes har de bott i husvagn.
• Fikonträdet har fortsatt samarbetet kring ickevåldsträning med Vardagens civilkurage. Under 2017 har Fikonträdet vidareutbildat flera av Vardagens civilkurage ickevåldstränare.

• Fikonträdet har dessutom påbörjat ett samarbete med Front mot slaveri som börjat med ickevåldsträning inför en ickevåldsmarsch 2020 som ska gå från Indien och Sverige till Geneve. Ekta Parishad i Indien arrangerar ickevåldsmarschen och ickevåldsträning tillsammans med bland annat Front mot slaveri i Sverige.
• Fikonträdet har hållit cirka fyra öppna ickevåldsträningar tillsammans med Sensus. Dessa kan alla delta i. Dessutom har Fikonträdet fått uppdragskurser till olika organisationer, bland annat en fyradagarskurs med Rättvis teater, som håller ickevåldsträning tillsammans med missbrukare.
• Fikonträdet deltar i soppkök i Hammarkullen på fredagar.

Per Herngren
2018 02 22 för Fikonträdet

Rulla till toppen