Författarkurser – arkivsida

Detta är en arkivsida med exempel på författarkurser som Per Herngren höll 2005-2011 för Skrivarakademien och Folkuniversitetet

Lärare på kurserna som arrangeras av Skrivarakademien är Per Herngren. Han har publicerat tretton böcker på fyra språk, och dessutom deltagit i en rad antologier. För tillfället håller han på att avsluta tre romaner.

2011 föreläser han i Irak. Ett förlag i Irak har publicerat en av hans böcker på kurdiska och bjuder honom till Irak för att berätta mer om sin bok.

Per har över tjugo års erfarenhet av att hålla kurser och föredrag. Han har själv en gång i tiden gått författarkurser tre och halvt år på heltid. Han har lett författarkurser på Folkuniversitetet och Skrivarakademien sedan 2005.

Helgkurser på Skrivarakademien i Göteborg

Författarkurs hösten 2011 Intensivkurser på Skrivarakademien & Folkuniversitetet

Författarkurserna vänder sig till dig som är intresserad av längre skrivarprojekt. Hur skriver man noveller och romaner? Hur gestaltar man istället för att förklara för läsaren? Hur blir karaktärer och relationer levande och intressanta? Hur bakar du in miljön i handlingen istället för att bara beskriva? Under kursen väljer du själv om du vill arbeta med skrivövningar eller med en egen novell eller roman.

Författarkurs

Utveckla dialog & karaktär i roman och novell
lörd-söndag 29-20 oktober 2011 i Göteborg

Öva berättartekniker för dialog, karaktärsbyggande och relationer i romaner.

Målgrupp
Denna temainriktade helgkurs vänder sig både till dig som är nybörjare och för dig som gått författarkurs tidigare. Den är till för dig som har eller vill starta eget skrivprojekt som novell eller roman.

Mål
Att behärska skrivartekniker för att upptäcka och lösa skrivarproblem runt dialog och karaktär.

Innehåll
Skrivövningar där vi tränar att gestalta direkt och indirekt dialog, samt karaktär, tankar och känslor. Har du eget skrivarprojekt prövar du avsnitt ur det. Genom att analysera varandras texter övar vi på att se effekter av olika skrivarval, samt på att öppna upp för andra lösningar. Det blir också några korta mer generella teoripass kring skrivande. Läs kursprogrammet.

Arbetsform
Kursen går som intensivkurs förlagd till en helg, lördag och söndag, heldagar. Deltagarna skriver texter utifrån övningar eller eget skrivarprojekt. I en liten grupp läser vi sedan varandras utkast och visar på möjligheterna i texten.

Litteratur/material
Kursprogrammet

Kursfakta
Max åtta deltagare.

  • Det finns även möjlighet för individuell handledning och lektörsläsning av manuskript, hör av er direkt till perh.ickevaldnet(snabel-a)gmail.com.

Andra författarkurser

Utveckla dialog & karaktär i roman och novell: lörd-söndag 11-12 juni 2011 i Göteborg Öva berättartekniker för dialog, karaktärsbyggande och relationer i romaner.

 Finslipa ditt manus: 9-10 april 2011 Författarkurs för dig med färdigt manus, utkast eller råmanus.

Mer om Per Herngrens skrivande

Start
Verktyg och övningar för författarkurser

Lektörsläsning av manus
Årets folkbildare 2002
Publicerade böcker
Bibliografi
CV

Blogg

English
Kurdish, Polish

Arabic, Spanish, Dutch

Bli kreativ med texten och dela funderingar!