Plogbillsaktion nr 8 – ebok april 2022

Dokumentärroman skriven i fängelset efter en ickevåldsaktion där Per Herngren och sju andra i Pershing Plowshares med hammare avrustade en kärnvapenraket.

Finns på:

Bibliotek

Bokbeat

Nextory

Storytel

Adlibris

Bokus

Förlaget Saga Egmont

Per Herngren, Plogbillsaktion nr 8, Saga Egmont, ebok, 2022. ISBN 9788726987485.

Påskdagen år 1984 fängslas Per Herngren i Florida för att med en plogbillsgrupp med namnet Pershing Plowshares ha avrustat en Pershing II kärnvapenraket på tillverkningsfabriken i Florida. De åtta deltagarna använde smideshammare och började smida om kärnvapenraketen till plogbillar eller till något som kan föda istället för döda. Deltagarna i Pershing Plowshares fängslades och dömdes till åtta års fängelse.

Under sin fängelsetid tar Per skrivmaskinslektioner och börjar skriva om plogbillsgruppens civila olydnad, rättegången och fångenskapen. Per Herngren utvisades till Sverige efter femton månader i elva olika fängelser på USAs ostkust.

Boken är dokumentär men skriven i romanform. En tidigare inbunden utgåva har publicerats av Albert Bonniers Förlag. Denna utgåva av Saga Egmont förlag 2022 är utgiven som ebok för att läsas på mobil eller platta.

Bli kreativ med texten och dela funderingar!