Hur ingriper vi vid sexuella trakasserier, härskarteknik och sexism? – kurs med Sensus

Boka kurs av Sensus till din arbetsplats eller som facklig kurs

Träna på praktiska verktyg och metoder för att ingripa vid konflikter på arbetet. Hur kan man ingripa konstruktivt i ett tidigt skede vid baktaleri, mobbning, rasism, härskartekniker, sexism eller trakasserier i arbetslag eller organisationer? Det handlar om civilkurage för att ta ansvar för #metoo-berättelserna.

Kursledare: Denna Sensus-kurs organiseras av Katarina Wallgren och leds av Per Herngren som har utbildat i konfliktingripande sedan 1985. Han har lett kurser i Europa, Centralasien, Mellanöstern samt i Syd- och Nordamerika. Han är utnämnd till Årets Folkbildare i Sverige och har gett ut böcker på flera språk.

Innehåll

Under kursen tränar deltagarna praktiska metoder för att ingripa. Kursen tar även upp hur organisatoriska och strukturella förändringar långsiktigt kan skapa jämlikhet och skydd mot övergrepp.

Vilka metoder kan vi använda för att bryta tystnadskulturen? Hur skiljer vi på meta- och sak-ingripanden? Hur kan ordningar och strukturer omvandlas till praktiska metoder som både skapar jämlikhet och skyddar mot härskartekniker?

Kursen bygger på metoder från performativt konfliktingripande, queerfeminism, proaktiv konflikthantering samt ickevåld.

Omfattning: En heldag.

Kontakt

Katarina Wallgren, Sensus
Telefon: 0500-42 49 53,
Mejl: katarina.wallgren@sensus.se

 

Kommentera gärna